19 september 2024

Nieuwe voedingsrichtlijnen voor honden- en kattenvoer: FEDIAF publiceert geactualiseerde editie 2024

FEDIAF EuropeanPetFood, de koepelorganisatie voor de Europese diervoedingsindustrie, heeft geüpdatete Voedingsrichtlijnen voor honden- en kattenvoer voor 2024 gepresenteerd. Deze uitgebreide richtlijnen bieden essentiële informatie over de aanbevolen voedingswaarden, afgestemd op levensfase, gezondheidstoestand en activiteitenniveau van honden en katten.

De richtlijnen zijn zorgvuldig beoordeeld door de FEDIAF Nutrition Working Group en de onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad (SAB), bestaande uit gerenommeerde voedingsexperts uit verschillende Europese landen. Deze richtlijnen vormen de belangrijkste referentie voor huisdiervoeding in Europa en worden vertrouwd door zowel EU-autoriteiten, consumentenorganisaties als professionals en huisdiereigenaren.

De editie 2024 bevat enkele belangrijke updates, waaronder richtlijnen voor het balanceren van hoge vet- en eiwitniveaus in hondenvoer en aanpassingen aan de voetnoot over anorganisch fosfor in kattenvoer, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke publicaties.

Download hier de Nutritional Guidelines 2024.

Deel deze pagina

Vragen of opmerkingen? Stuur ons een email

Contact met NVG

Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG)
Postbus 1015
4200 CA Gorinchem 

Op de hoogte blijven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn. 

© 2002 - 2024 | Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren 

Privacybeleid Disclaimer Cookiebeleid Cookievoorkeuren